Detta är en ostkaka på lchf vis som serveras med vispad grädde och sylt eller färska hallon. Skölj av keson med vatten annars blir ostkakan allt för salt
I helgen har jag varit aningen okontaktbar tyvärr, jag har spenderat ett par dagar hemma hos mina föräldrar för att dels fira fars dag och dels planera min pappas födelsedagsfest, som inträffar nästa helg (han fyller nämligen nu på torsdag)
ca 10 g smör eller bregott 2 st ägg 1,75 msk sötströ 0,75 dl mandelmjöl eller 0,75 dl mald sötmandel 1,5 dl mjölk eller 1,5 dl vispgrädde 250 g keso 1 droppe bittermandelarom eller 1 st mald bittermandel
Tycker ni om ostkaka. Receptet hämtat från boken LCHF husmanskost av Anna HallénLåna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget)
Ingredienser. 500g keso. 4 ägg. 3 dl grädde. 2 dl mandelmjöl. 1 tsk vaniljpulver. 1/2 krm stevia. Om man vill göra en mindre kaka kan man dela receptet på 4 delar och använda en springform på 12 cm i stället för en stor på 28 cm, vilket jag gjorde
Längesedan jag åt den här ostkakan, men OMG vad god den är. Originalreceptet kommer från Anna Halléns bok “LCHF husmanskost”, sedan har jag kryddat upp den lite
I kväll vankas det ostkaka i Jonssons hus. Smakar inte riktigt som vanlig ostkaka men den var god. Det är inte första gången även om det inte är någon uttjatat rätt hos oss direkt, men det är premiär för en hemlagad
Ostkaka med vispad grädde och hallonIdag åt vi ostkaka till lunch. Jag utgick från ostkakan jag gjort tidigare men la till mandelmjöl för att få en fastare konsistens och det blev väldigt bra
Äppel är väl inte riktigt att betrakta som LCHF egentligen, men äter man LCHF men med lite naturligt säsongsätande så kan det få slinka ner några på hösten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.