Det var nog lika bra det för det hade nog blivit lite för mäktigt med ytterligare ett lager. Eftersom jag är barnsligt förtjust i både kladdiga chokladkakor och cheesecake, så blev jag väldigt glad när jag hittade en kombination av dessa båda grymt goda kakor i boken 'Hummingbird bakery cookbook'
Smält chokladen över ett vattenbad och blanda ner i smeten. ca 8 port400 g digestive200 g smör600 g philadelphiaost2,5 dl kesella 10%1 dl socker1 dl majsstärkelse4 tsk vaniljsocker3 ägg1 dl grädde200 g vitchokladGarnering
Smält vitchoklad försiktigt i mikron eller över ett vattenbad. Cheesecakefyllning. 1200 g vitchoklad. 1Fyllning200 g vitchoklad 900 g färskost, rumstempererad 180 g strösocker (2 dl) 30 g vetemjöl (0,5 dl) 5 g vaniljsocker (0,5 msk) 250 g gräddfil, rumstempererad (2,5 dl) 165 g ägg, rumstempererade (3) 30 g äggula (2)Botten. Blanda ner 1 ägg i taget samt äggulan och blanda noga, sist blandar du i smält vitchoklad. Stoppa in cheesecaken i ugnen på 200 grader och sänk värmen direkt till 120 grader (öppna inte ugnsluckan) och grädda i 45-50 minuter. Stäng av ugnen, lufta några sekunder och låt cheesecaken stå i eftervärmen i ytterligare 50 minuter
En gigantisk chokladcookie bägare med en ljuvlig oreo fyllning och lyckan är total. Jag valde att komponera ihop och fylla den med en oreo cheescake fyllning men man kan i princip fylla den med vad som helst, tex grädde och bär, Nutellagrädde, fluff, annan cheesecake fyllning osv
Och med vitchoklad så kan det ju knappast bli bättre. Igår så slet jag på gymmet i en och en halv timma så att jag skulle kunna äta mycket cheesecake och mysa till melodifestivalen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.