När man bjuder på kaka med havtorn och choklad och har fredagsyra på rälsen mot Stockholm. Livet tar sina vändningar och jag med dessa, men fortfarande med full fokus på livets goda sidor, hur de än tar sig uttryck
Till förrätt åt jag kalixlöjrom med klassiska tillbehör och de andra åt en toast skagen. Igår åt vi middag på Stockholm fisk både för att det var vår bröllopsdag igår men också för att tacka min mans snälla mamma som har tagit hand om vår lilla katt i en vecka när vi har varit på Kreta
Nu är det ju dagen före julafton och därför blir det inte julmat i bloggen idag utan lite bilder från vårt besök på Stockholm Tapas på kungsholmen i veckan
Apelsinkladdkaka med lakritsgrädde. Mellan Södertälje och Stockholm. Tänkte bara kika in och delge er receptet på den fredagskaka jag bakade tillsammans med en elev idag
Att starta dagen med en simtur i poolen är aldrig fel. Häng gärna med❤️ kram . Och att sedan svänga in til pirerna i San francisco för att ta en härlig båttur på 1 1/2 timma är inte heller så pjåkigt
Börja med att smälta chokladen över vattenbad. Chokladkaka af Stockholm75 g mörk choklad av god kvalitet125 g malda mandlar (jag mixar hela mandlar)25 g kakao100 g socker30 g mjöl2 äggvitoren nypa saltEn våg är ett måste
Sätt ugnen på 275° med en plåt stå i mitten av ugnen och en oöm plåt (alt. Peta ned russin som sticker upp, strö på lite rågmjöl, täck med en handduk och låt jäsa 30-40 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.