1 )
Salta & peppra laxfiléer och baka i ugn, ca 200C i ca 20 min
2 )
Riv zucchini och pressa sedan ur all vätska ur det. Använd gärna hushållspapper för att verkligen få ur så mycket vätska som möjligt.
Grillad honungslime kyckling med ananassalsa, 4 pers
4
kycklingfiléer
4
lime
0,75 dl
olivolja
2 )
Lägg i kycklingfiléerna och låt marinera i kylen i minst 3 timmar
3 )
Stek kycklingen i stekpanna på medelvärme tills de är genomstekta. Testa genom att skära en skåra i kycklingen, kommer de ur genomskinlig vätska är de klara.
Minestrone soppa, 4 pers
1 lök,
skalad och tärnad
1 )
Stek i olivolja alla grönsaker, stek i ca 3-4 minuter
2 )
Häll i krossade tomater, bönor, pasta och ca 5 dl kokande vatten. Koka upp igen och sänk sedan värmen och låt sjuda tills pastan är klar.
Det här receptet är en gammal favorit och ett riktigt säkert kort att ta till. När pernsionärer serveras korv med bröd på nyårsafton börjar man undra om man inte skulle öppna ett eget vårdhem med hemlagad mat och servera det där lilla extra som sätter guldkant på vardagen
Här har jag gjort små biffar av smeten men det funkar ju också att göra tonfiskburgare och servera i bröd gärna tillsammans med avokado, tomat, rödlök och yoghurtsås
Det är gott, kan varieras på massor av olika sätt, billigt går utmärkt att förbereda, perfekt att frysa in hel eller i portionsförpackningar och kan till och med vara riktigt nyttigmat
Internationella pizzadagen till ära så bjuder jag er idag på ett pizzarecept. Tack och lov för det för jag hade ingen energi över idag för att laga mat
Jag lade till linser i min stroganoff för att få upp proteininnehållet, ändrade lite i mängderna och serverade med matvete istället för ris, men i övrigt lånade jag receptet rakt av ifrån Linnéa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.