1 Antal
portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 200 g kräftstjärtar 200 g färska champinjoner Arla® Svenskt Smör 2 dl Arla Köket® crème fraiche ½ msk vitvinsvinäger ½ dl finhackad gul lök 1 pressad vitlöksklyfta 1 tsk torkad dragon ½ dl hackad färsk persilja ½ tsk salt 1 krm svartpeppar ev 1 msk konjak
Häll bort lagen från räkor och kräftstjärtar. 170 g kräftstjärtar i lag. 1 Rör ihop crème fraiche, mjölk, sambal, vitlök och buljongtärning i en stor bunke
Häll bort lagen från räkor och kräftstjärtar. 170 g kräftstjärtar i lag. 1 Rör ihop crème fraiche, mjölk, sambal, vitlök och buljongtärning i en stor bunke
400 g kräftstjärtar2 tsk sambal oleksalt o peppar o paprikapilver (mest för färgens skull)1 påse tagiatelle, eller de tjocka. Tillsätt kräftosten o saften från den halva citronen o låt puttra i 5 min , tillsätt resten utom kräftstjärtarna o smaka av med salt o peppar. Låt allt få små koka i 10 min medans pastan kokar, häll i kräftstjärtarna o rör om
Stäng av plattan och rör ner hackad dill och kräftstjärtar. 100 g hackade kräftstjärtar. 1/2 dl hela kräftstjärtar eller räkor. 100 g hackade kräftstjärtar. 1/2 dl hela kräftstjärtar eller räkor
Rör ner kräftstjärtarna i såsen och låt dom bli varma (de får inte koka eftersom dom blir sega då). Kräftpasta2-3 port4 dl krossade tomater (Mutti)1 dl grädde1 msk hummerfond2 msk tomatpuré1/2-1 dl dill, hackad200 g kräftstjärtarsalt, svartpepparKoka upp de krossade tomaterna tillsammans med grädde, hummerfond och tomatpuré
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.