Häll sedan över crème frache-blandningen. Fördela blåbärsblandningen i pajskalet (det mjöl och socker som inte sugits upp av blåbären ska också strös över)
-). Den första blev ju inte helt lyckad, gjorde en ny omgång igår och nu blev det perfekt, blev som fudge skall vara, står inget i receptet hur länge den skall koka men jag kokade den till 116 grader
Skala och skär äpplena i tunna bitar. Smält smöret i en kastrull. Tag bort kastrullen från värmen när drygt hälften smält och låt resten av smöret smälta av redan befintlig värme
Ta fram en kopp som rymmer minst 2 dl. Mät upp smöret och smält det i mikron genom att köra på medeleffekt ca 15 sekunder tills minst hälften av smöret smält
Skala äpplen och skär i mindre bitar. Smält smöret på svag värme. När drygt hälften har smält, ta bort kastrullen från värmen och låt resten svalna av befintlig värme
Använd en mild ost om du skall äta våfflorna med sylt och grädde. Gjorde en ny laddning våfflor till frysen häromdagen, perfekt att ta fram och rosta på morgonen
Skölj och skala rabarbern. Grädda rabarberpajen mitt i ugnen i 150°C i ca 45-50 minuter tills pajen fått fin färg, ta inte ut den för tidigt för då blir den inte lika knäckig och god
Grädda blåbärskladdkakan mitt i ugnen i 175°C i ca 25-30 minuter tills den fått lite färg, men det ska fortfarande dallra i mitten om man skakar pajformen lite lätt. Låt kladdkakan svalna och ställ sedan in i kylskåp gärna minst 1-2 timmar så att den helst hinner stelna i mitten före servering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.