På nyårsafton lagade jag en fyrarättersmiddag som faktiskt blev riktigt riktigt bra. Med inslag av både ryska tolvslag (de var ganska många), snapsvisor och ett utomordentligt quiz var middagen verkligen en skönt utdragen process utan stress
Nyårsafton närmar sig och förväntningarna är som alltid höga, godaste maten ska serveras i vackraste klänningen, finaste champagnen ska drickas med de bästa vännerna och man ska vara på sitt allra soligaste humör
Nä, det är inte så att vi ska äta så mycket som tolv rätter av varje, jag tänkte bara ge mina bästa tips från arkivet så ni får lite inspiration till nyårsmaten
Alla komponenter kan göras dagen innan för att sedan samma dag det skall ätas montera ihop alla tillredda komponenter på en tallrik och dekorera med färsk frukt
Jag som hellre väljer en förrätt framför en efterrätt, måste faktiskt erkänna att denna nyårsefterrätt var särledes bra, så bra att jag vet att den kommer att vara ett stående inslag i min dessertrepertoar
Vispa äggvitorna med sockret till ett hårt skum. Garnera med bär. Riskripsies-pavlova med smörkräm och färska bär 4 st. Riskripsies-pavlova med smörkräm och färska bär 4 st
Lägg valfria bär och frukt i en liten ugnsform. Blanda ihop 9 gram smör, 13 gram vetemjöl och 13 gram havregryn med lite sötströ och smula över bären/frukten. Servera med 75 gram mild yoghurt vanilj
Toppad med några räkor. Här kommer några bilder från vår mysiga nyårsafton. Här gör man alltså ett smör med många vitlöksklyftor i, hackad persilja och salt
Huvudrätten bestod av vitlöksspäckad oxfile med grönpepparsås o potatisgratäng. då e den medium. Hacka paprikan i fina tärningar, finhacka löken och fräs detta i en klick smör på medelvärme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.