Skala och skiva potatis och morot. Skala och hacka lök och vitlök. 300 g köttfärs. 1300 g köttfärs 1 msk smör eller margarin 4 st potatis 1 st morot 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 2 dl vatten 1 msk kalvfond salt peppar 1 tsk kinesisk soja 2 msk hackad persiljaFräs färsen smulig i en gryta med smör. 1Lägg ner allt i grytan och tillsätt, vatten, fond, salt, peppar och soja
Smaka eventuellt av med lite mer salt och peppar. Servera gärna med en rejäl grönsallad. Blanda ⅔ av osten i köttfärs- ochvitkålsröranoch häll i formen
Strimla vitkålenoch dela champinjonerna. Tillsätt den färdigblandade såsen och dom kokta nudlarnaoch stek ytterligare ett par minuter, tills allting har blivit genomvarmt
Idag gjorde jag därför en stor gratäng medköttfärsochvitkål. Strimla vitkålenoch löken, bryn sedan dessa tillsammans i en stekpanna på medelstark värme i smör
Tillsätt soja och sirap,vänd ner de avrunna nudlarnaoch nötter. Skiva squashen och dela i små bitar, strimla paprika, hacka rödlök grovt och chili fint
Kycklingspett och wokade grönsaker mednudlarKycklingspetten. Sila de kokta nudlarnaoch tillsätt dem. lite sweet chilisåsKoka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.