Späd med en aning vatten och pressad apelsin om du tycker det verkar för tjockt. Såååå god till allt möjligt, köttbullar och köttfärsbiffar, fläskfilé, grytor av allehanda slag, vegetariska rätter m m
Det har varit mycket med nya jobbet och en hel del runtresande till familj i början av sommaren. De här är faktiskt lite som en blandning avhavreflarnochhavrekakor
Glaserade revben medsmakavingefäraoch citronDu behöver. 3 kg revben av bog. 1 stor bit ingefära, ca 4 cm. Koka revbenen i vatten tillsammans med delad morot och kvartad lök i cirka 2 timmar • Kolla att köttet är mört genom att sätta in en köttgaffel i det. Skiva ingefäranoch vitlöksklyftorna • Lägg alla ingredienser utom dijonsenap och peppar i en kastrull, koka upp och sjud i cirka 8 minuter • Tillsätt dijonsenap, rivet citronskal och svartpeppar • Ta av från värmen. Ta revbenen ur vattnet • Mixa morötterna och hälften av löken med lite av buljongen och vänd ner detta i glazen • Skär revbenen i bitar och pensla dem med glazen • Sätt in i ugnen på 225° i cirka 15 minuter • Pensla revbenen ett par gånger under stektiden. Av Malin BromanFotografDavid Back 3 kg revben av bog. 1 stor bit ingefära,
Garnera med äpple och kanelstång. Tillsätt rom och häll upp i glas. 1ingefära, färskriven. 1, skivat äppleÄppel- och romdrink Blanda äppeljuice, limejuice, socker ochingefära
Späd ev med den resterande vattenmängden, ochsmakaavmed en nypa muskot. Förvisso tittar solen fram emellanåt, men luften är kylig, och att sätta sig i trädgården iförd shorts och sandaler och svalka sig med iskall gazpacho är det inte tal om
Blanda med grädde av något slag, förstärk med ytterligare fisk- eller hummerfond, och sjud grönsaker och valfri fisk/skaldjur några minuter så får du en härlig soppa
Skär brödet i skivor och rosta dem i ugn eller brödrost Fördela räkröran på bröden. 2 dl Arla Köket® crème fraiche gourmet ingefära&chili. 1 st rivet skal och saft av lime
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.