Ha nu en riktigt fin onsdag. Vänd när detblir bruna fläckar påbrödet. Det är godast om man äter det nygjort men går även att värma upp en snabbis i brödrosten
Detblir precis som de där goda butiks- och bageribakade bröden, med härlig skorpa och luftigt inre. Ta samtidigt fram degen från kylen och låt den stå i rumstemperatur medan ugnen blir varm
Vispa ut jästen med vatten, olivolja, honungoch flingsalt i en bunke. Sätt fingrarna i degen så att det formas en massa hål, ringla över rikligt med olivolja och strö över flingsalt
Bryggarkaka kallas de för, påminner om tekakor och de. Lägges på plåt med bakplåtspapper. Har äntligen fått tillbaka lusten att baka igen, har blivit mycket brödbak denna vecka, tekakor, rågsikskakor och dessa bröd
Så nu sitter han här. Ett gammalt kapitel blir till något nytt men samtidigt som vemodet slingrar sig runt det tomma pojkrummet väger spänningsmomentet högre inför det nya vi ställs inför
Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Knåda igenom degen på ett bakbord. De här smarriga och saftiga frallorna med rivna morötter bakade jag för ett tag sedan
Ta ut kakorna och låt svalna på galler, det som inte äts direkt bör frysas. Vaknade tidigt som vanligt, känner mig så nöjd när klockan är halv sju ochdet är en ny dag, i perioder behöver man inte så mycket sömn och ibland är det tvärtom
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.