* 2,5 msk honung. 2,5 msk honung. "Mamma kan vi inte grilla. " Klart man blir sugen när vårluften för med sig den goda doften av grillat mellan trädgårdarna
Häll nu i hälften av mjölet och blanda ordentligt. Det börjar närma sig jul med stormsteg. Lägg tillbaka degen i bunken, täck med en duk och låt jäsa i ca 45 minuter, eller tills den är dubbelt så stor. Dela nu upp degen i 4 lika delar och baka ut i mjöl. Låt dessa jäsa ytterligare 45 minuter under duk. Grädda limporna på ca 200 grader under 30 minuter, eller tills limporna fått fin färg
I helgen satte jag min pepparkaksdeg och nubörjar nedräkningen (det blir julkalender i år igen). Så gör en megastor nu, det är inte krångligt och baka med barnen då och då fram till jul
- värm mjölken till ca 37 grader- tillsätt 1-2 msk löpe ( se flaskan)- låt stå ca 30 min, då ska mjölken ha stelnat (löpnat)- tag en slev och skär ett kryss i ostmassan ända ner i botten på kärlet- låt stå ytterligare 30 min, vätskan (vasslan) skiljer sig nu från ostmassan- skär ostmassan igen, nu kan du ösa bort vassla som kan sparas till brödbak- fortsätt röra i ostmassan och ös bort vassla
Är det dags att börja baka inför höstens olika högtider. . (Regnér 19/10-13). Jag vaknade klockan 07. 00 på lördag morgon och det är -3 grader kallt och mörkt ute
Är även perfekta till att göra korvbröd, nu när det är dax att ge sig ut på vårutflykter. Nu är det middag som gäller, det blir rester från lördagens middag… som ni vet så lagar jag alltid för mycket
Tillsätt broccolin och låt koka i fem minuter. Godaste kycklingsoppan 400 g kycklingfilé150-200 g svamp150-200 g broccoli1/2 röd paprika1 lök2 vitlökar1,5 liter vatten1-2 dl matlagningsgrädde1 hönsbuljong1 tsk paprikapulver1-2 msk nymalen grönpeppar2-3 msk soya sås1 msk honung1/2 lime3 msk tomatpuré1/2 tsk sambalolek saltpeppar1,5-2 dl risoni Skär kycklingen i 1 cm stora bitar och paprikan. Låt koka i 10 minuter
Laga gärna grytan dagen före den ska ätas så blir den ännu godare. Tillsätt sockret sista minuterna när löken börjat få fin färg så att det karamelliseras
Det flödar av frukt på våra träd just nu. Nu kan jag baka äppelpaj så det skriker om det. Förgrädda pajen i ca 10 minuter. Tillsätt sirap, vatten och potatismjöl, och låt koka under omrörning tills äpplena mjuknat, ca 3-5 minuter. Grädda pajen mitt i ugnen tills toscan fått fin färg, ca 15 minuter
Nubörjar man märka att vintern snart är här. Jag använde de sista äpplena från tomten och jag rekommenderar verkligen att man använder sina egna äpplen till detta, det ger ännu mer höstkänsla
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.