1180 g
rörsocker, strö (2 dl), det går också bra med strösocker
180 g
smör
1100 g
vispgrädde (1 dl)
15 g
vaniljsocker (1 tsk)
11 g
flingsalt (1/2 tsk)
140 g
saltade jordnötter, grovt hackade (1 dl)
1150 g
ljus choklad
175 g
vispgrädde
130 g
vit choklad
1 Pajskal40
g kokos (1 dl) 120 g florsocker (2 dl) 220 g cornflakes (11 dl) 350 g osötat jordnötssmör (ca 1 burk) 280 g ljus sirap (2 dl) 0,5 krm salt
1 Kolafyllning180
g rörsocker, strö (2 dl), det går också bra med strösocker 80 g smör 100 g vispgrädde (1 dl) 5 g vaniljsocker (1 tsk) 1 g flingsalt (1/2 tsk) 40 g saltade jordnötter, grovt hackade (1 dl)
1 Chokladfyllning150
g ljus choklad 75 g vispgrädde
1 Garnering30
g vit chokladPajskal
Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke. Värm sirapen i en kastrull och blanda ner jordnötssmöret och blanda tills det är helt jämn massa. Blanda ihop alla ingredienser. Tryck ut massan i en pajform med löstagbar botten, ca 22 cm i diameter. Tryck även upp smulet på sidorna. Sätt formen i frysen i 30 minuter. Kolafyllning
Häll först i lite av sockret i en kastrull och låt smälta. När det har smält häller du på lite mer av sockret och låter det smälta. Upprepa med resterande socker (häller man på allt socker på en gång riskerar det att kristallisera sig och bli klumpigt). När det smälta sockret är bärnstensfärgat tillsätter du smöret och rör om tills det är jämnt smält i sockret. Tillsätt vaniljsockret. Tillsätt grädden i omgångar, häller du allt på en gång blir det klumpigt. Avsluta med att hälla i saltet. Rör om och fyll sedan pajskalet med kolasåsen. Strö över grovt hackade jordnötter. Låt stelna i frysen i 30 minuter. Chokladfyllning
Smält chokladen försiktigt i mikrovågsugn eller över vattenbad. Koka upp grädden och blanda med den smälta chokladen. Rippla chokladfyllningen över kolan så jämnt som du kan. Ju kallare pajen är desto snabbare sätter chokladen sig, det är därför viktigt att chokladen fortfarande är rinnig när du häller den över kolan. Garnering
Smält chokladen försiktigt i mikrovågsugn eller över vattenbad och rippla över pajen.
24 Januari 2019. Miljonärskaka med jordnötter. Ett av mina populäraste recept under förra året var denna Miljonärskaka och jag är inte förvånad att den blev så poppis för den är verkligen jättegod
200 gram havrekex (typ Hobnobs). 200 gram havrekex (typ Hobnobs). Jag är så inspirerad av danska Maja Vase och har försökt mig på att göra lite bakverk som liknar hennes
Jag kan inte riktigt bestämma mig vilken slags cheesecake jag tycker om mest, frusen cheesecake, ”vanlig” cheesecake som bakas eller cheesecake som får stelna i kylskåp (så kallad ”nobake”)
Får jag fresta er med en "nobake" och vegansk variant av cheesecake. Den innehåller visserligen ingen ost, men jag tycker ändå att den påminner om en cheesecake
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.