10,5 dl
vattenSå här gör du Sätt ugnen på 200 grader. Krossa kexen i en matberedare. Tillsätt det smälta smöret och rör om ordentligt. Häll i en form på 15 eller 18 cm och fodra formen, inte enda upp till kanterna. Tryck till med ett glad för att packa bottnen. Grädda i ungefär 8 minuter. Blanda ihop strösocker och maizena. Tillsätt kesellan och philadelphiaosten och vispa krämigt, tillsätt vaniljen. Tillsätt ett ägg i taget och vispa ordentligt, häll i grädden lite i taget efter. Grädda i 30 minuter, stäng av värmen och låt stå i eftervärmen i 30 minuter till. Låt svalna i kyl 6-8 timmar. Häll allt till hallontoppingen i en kastrull och koka upp. Låt koka i cirka 10 minuter. Glöm inte att röra om så inget bränns på botten! Häll upp i en rengjord glasflaska eller en skål. Toppa sedan din cheesecake med sylten. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 16
Ta fram den form eller formar du ska använda. Välj antingen en långpanna ca 20x35 cm och klä den med bakplåtspapper eller också väljer du två runda formar med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter som du smörjer och bröar
Vad passar inte bättre än klassiskt svenskt fika en ledig nationaldag som denna. Kanelbullar är ju bland det godaste som finns men också bland det segaste som finns att baka
I helgen som var bakade jag en cheesecake med två fyllningar, en bärfyllning och en med smaka av citron, som jag kan rekommendera, både god och lätta att baka
Till midsommarfesten bakade jag och tog med mig en riktigt somrig paj. Satte ihop och ändrade lite olika recept som jag tänkte skulle passa bra tillsammans, den här kommer jag helt klart att baka snart igen
Det var länge sen jag bakade en cheesecake och jag som älskar cheesecake. Det finns så många fördelar med cheesecakes, det går bra att förbereda i förväg och det går att variera på så många olika sätt (bara kika in i min ”cheesecake-kategori” så ser ni vad många olika slags cheesecake det finns)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.