I våras bjöd några vänner oss på en riktigt god middag - Grekisk pytt i panna. Grekisk pytt i panna med kyckling6-8 port3-5 kycklingfileér2-3 paprikor1-2 rödlökar1 ask körsbärstomaterpotatisfetaostMarinad1-1,5 dl olivolja1-2 msk soja2-3 pressade vitlöksklyftor1-2 tsk sambal oeleksalt och pepparSkär kycklingfiléerna i ganska stora strimlor
Indonesisk pytt i panna. Om du gör nasi goreng till fler personer är ugnens långpanna bra att använda. Det är en alldeles utmärkt indonesisk pytt i panna om man har kyckling eller fläskkött över, och i kylskåpet ligger just nu lite ugnsbakad kyckling och väntar på att bli uppäten
Jag gillar verkligen de asiatiska smakerna. För ett tag sedan gjorde jag en asiatisk sallad med nudlar, ingefärsmarinerade morötter, edamamebönor, röd chilifrukt, avokado och edamameröra
Så här gör du. Skala ingefäran och vitlöken och finhacka dem. Blanda 4 matskedar olja med sojasåsen. Peppra enligt smak Skär tofun i mellanstora kuber och stek dem i marinadblandningen
Jag älskar asiatiska smaker och det självklara valet var självklart åt det hållet. Så det blev en supermumsig asiatisk sallad som både fick smaklökarna och mig att dansa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.