Under veckan somgått har jag som vanligt jobbat ett par timmar per dag med mitt företag. Jag har även fikat med en vän som ska få sitt första barn om cirka sex veckor
Det är inte lätt att sammanfatta allt härligt som har hänt men höjdpunkten för mig är ändå när några underbara matbloggare träffades på min hemmaplan för att umgås och laga god indisk mat tillsammans och att få bjuda på indisk masala chai dagen efter med indiska snacks
Tänkte jag kör igång lite smått med veckans matsedel igen, snart är ju alla i familjen tillbaka till vardagens rutiner igen och det är ju i huvudsak när Mattias jobbar som vi behöver handla i förväg ändå
Det gör att den duktiga delen av mig känner sig nöjd. Så antingen gäller det att bunkra upp med godis som vanligtvis inte köps av mig eller att fly fältet
Det har blivit mycket bakande och jag har provat väldigt många nya recept vilket jag tycker är roligt, samtidigt som jag passat på att dela med mig av gamla favoriter
Fruktsallad med exotisk grädde och rostad kokos. Lite upphottad med ananas, jordgubbar, melon och apelsin och med exotisk grädde och rostad kokos till är den ganska långt ifrån den halvtrista 80-talsvarianten med äpple-päron-banan-apelsin-russin
Den här storfavoriten tog hem en jordskredsseger med fyra gånger fler besökare än tvåan. VIlka ni tyckte var godast kan jag självklart inte svara på men vilka recept som blivit mest besökta under året kan jag se
Paprikasoppa med crème fraiche och bröd. Mixa soppan slät med stavmixer direkt i grytan. Lägg upp 1 dl crème fraiche i en skål och toppa med 4 msk tapenade
Tog fram påsen med kött och härlig köttsaft från kylen och gjorde en god gräddsås på skyn och serverade köttet lätt uppvärmt med såsen, kokt potatis, sallad och citronpicklade skivor av polkabetor som jag glömde servera till skreiryggen kvällen innan
Midsommarcupcakes - banan- & vaniljmuffins med vaniljfrosting och färska jordgubbar. En utav tre doptårtor, med fyllning av blåbär/hallon blandat med marsapulveroch vitchokladfluff
alla på en gång och han såg ut att vara lika nöjdsom ett barn som precis fått sin lördagsgodispåse. Det här är den bästa tiden (tillsammans med julen) på året enligt mig och jag vill inte att den ska rusa på som ett skenande expresståg, utan jag vill ha Skalmanstempo och njuta av varje sekund
De här ostbollarna som innehåller flera olika sorters ost och som har blivit rullade i sesamfrön, chiliflakes och krasse är oemotståndligt goda, och perfekta att servera med tandpetare som mingelmat
Typ knäppa med fingrarna å vips stod där en näringsrik, god middag. Brödet som mättar all hunger Ingredienser 4 dl fil/yoghurt/créme fraich 7 dl mjöl (blanda typ råg, vete, etc. Sätt ugnen på 175-200 grader å preppa en brödform med bakplåtspapper 2. Häll upp smeten i formen å grädda längst ner i ugnen i ca 60 min (håll koll i slutet, eventuellt kan du behöva täcka med folie) Servera med smör, ost å en stor kopp te
Toppa med creme fraiche och gärna med skalade räkor. Koka upp vattnet, tillsätt buljongtärningarna. Under tiden vattnet ska koka upp, skala och riv morötterna på den grövsta sidan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.