Vi lagar väldigt mycket mat i denoch njuter av enkelheten som denmedför. Vi brukar alltid ta meden eller två rätter per sällskap när vi kör upp till Sälen
I torsdags lagade jag en kycklinggryta som blev riktigt mustig, krämig och höstig. Själv är jag inte direkt någon flitig svampplockare och då är det ju tur att vi har en svärfar som förser oss med torkade kantareller
Grytan fick en härligt mustig smak och tog slut på ett kick. Just den här köttgrytan kom sig av att det fanns tomatjuice, rödlök och grytbitar som väntade på bättre tider
Detta är ju i grund ochboten inte så särskilt nyskapande, men det kändes ändå väldigt nytt, och inte minst gott, att toppa gravlaxenmeden rejäl klick av denna kalla salladsröra
Lilla jag med min nu alla fall lite större kamera, men min lilla blogg och min lilla fotoerfarenhet. Kände mig lite "vintrig" dels kanske för att julmusik ljudit ur högtalarna sedan fredag eftermiddag menäven för att det dukades medjulduken på bordet
Idag har jag kokat enköttgryta på hängmörat ytterlår från svenskt nötkött, denna har fått sin smak från paprika samt rött vin som kokat medoch gett enmustigoch djup smak
Idag så har det stått en järngryta och puttrat på spisen i några timmar när mina grytbitar har fått koka riktigt möra, en härlig smak får det av att långsamt puttra med vin, lök, morötter och palsternacka
Servera medenklick vispad grädde. Smörj pannan med smör, strö på et ett tjockt lager med socker. Tarte Tatin är en fransk klassiker i form av en frasig och söt äppelkaka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.