En favorit är kyckling som fått koka i kokosmjölkoch smaksatts med lime och basilika. Det är något speciellt med det söta, sura och salta som möts i många av thailändska rätter
Den första rätten vi gjorde var denna kycklinggrytamedkokosmjölk. För forskningen visar att barn med kunskap om matlagning och mat har bättre förutsättningar att ta hand om sin hälsa även som vuxna
Det här är en brasiliansk kycklinggryta där man först marinerar kycklingenmed bland annat färska örter och citron och sedan låter den puttra i kokosmjölkoch cashewnötter
med mer vatten. Hacka grönsakerna och fräs dem i lite olja. Servera med en klick turkisk yoghurt eller crème fraiche, kanske några räkor eller lite stekt bacon på toppen
Låt koka någon minut och red av med vetemjöl eller maizena. Servera med basmati eller jasminris. Slå på vin, kycklingfond eller buljong, kokosmjölkoch grädde
4 2 morötter 1 msk smör 1 tsk spiskummin 1/2 tsk malen kanel 1 vitlöksklyfta 400 ml kokosmjölk 1 kycklingbuljongtärning 4 port ris 200 g savoykålsmix 2 msk olja ca 500 g strimlad kycklinglårfilé 2 msk tomatpuré 2 dl vatten 1 tsk sambal oelek salt och peppar 130 g alfalfagroddar Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.