) Den här mintchokladtårtan med After Eight är helt hysteriskt god. Mintchokladtårta, 12 bitar200 g smör100 g choklad (70%)100 g After Eight-choklad (den klassiska, avlånga förpackningen är på 400 g)4 ägg2 dl socker1 tsk vaniljsocker2,25 dl mjöl1 msk kakao0,5 tsk bakpulverknappt 1 tsk flingsaltGlasyr50 g smör100 g After Eight-choklad4-5 droppar pepparmintsolja (finns på Apoteket)0,5 dl vispgräddeTillbehörnyvispad grädde att servera medfärska myntablad att garnera med15-50 st After Eight-bitar/plattorDet räcker att köpa en förpackning After Eight på 400 g, kan vara bra att nämna också. Mintchokladtårta, 12 bitar
Ingredienser Portioner. 16 bitar 200 g mörk choklad 200 g smör eller margarin 3 ägg 2 1/2 dl strösocker 3 dl vetemjöl (3 dl motsvarar ca 180 g) Chokladglasyr 25 g smör eller margarin 1 dl vispgrädde 20 plattor after eight Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Mjöl olika sorter 5
Mintchokladtårta. Så var nu Valborgsmässoafton här med trevligt besök, god mat o smarrig efterrätt. Nu hoppas vi att det härliga vårvädret stannar o förgyller våra dagar fram tills sommaren tar över, eller hur
Mintchokladtårta200 g smör100 g mörk choklad, (70 %)100 g after eight choklad 12 bitar4 st ägg2 dl strösocker1 tsk vaniljsocker3 dl vetemjöl2 msk kakao1 tsk bakpulver1 krm saltGlasyr50 g smör100 g after eight choklad, 12 bitar2 dl florsockerGarneringAfter Eight choklad runt omSätt ugnen på 175 grader Celsius
Värm ugnen till 175 grader. Smörj en springform med smör. Bryt chokladen i bitar och smält på svag värme tillsammans med smör i en tjockbottnad kastrull
Kir Royal till välkomstdrink, skållad tomat med färskostfylld parma till förrätt, lammstek med potatisterrin och rödvinssås till huvudrätt och en underbar mintchokladtårta till efterrätt, som förtjänar ett eget blogginlägg framöver
Från början och genom två tredjedelar av baket var tanken att det skulle bli en päron- och mintchokladtårta med sockerkaksanslag, men det enda som följde den ursprungliga planen var sockerkaksbottnarna
mintchokladtårta Ingredienser. Supergod mintchokladtårta. För några dagar sen bakade jag den här supergoda chokladtårtan som min man fick ta med sig till sitt jobb som fredagsfika eftersom han är med i bakklubben där =) Den här chokladtårtan har en god smak av mint i glasyren och är väldigt mäktig så man orkar tyvärr inte mer än en liten bit
mintchokladtårta Ingredienser. För några dagar sen var vi och hälsade på Felicias nya kusin som föddes för lite mer än 1 vecka sen och då tog vi med den här goda mintchokladtårtan till eftermiddagsfikat
En sats chokladtårtbotten En sats mintchokladmousse En sats mintganache Vispgrädde Mintkulor eller annan dekoration Bred moussen som ett lager Jag valde vispgrädde enbart som nästa lager då jag tänkte att det kunde bli för mastigt annars Lägg på översta botten och fördela ganachen över tårtan Dekorera
Är du en mintälskare så måste du prova denna kladdiga Mintchokladtårta. Hurra. Idag är det helt klart en dag som man måste fira - det är nämligen Chokladens dag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.