1 burk
kokta svarta bönor = 400 g blötlagda och kokta svarta bönor
3
ägg
2 1/2 msk
kokosolja
2 msk
ekologiska quinoaflingor eller andra frön (Originalreceptet innehåller trendiga och dyra chiafrön för "ett oväntat krisp". Jag kollade dock upp vad jag skulle kunna använda istället, eftersom jag är skeptisk till alla rykten om dem. Då fann jag att ryktena om dem är överdrivna och att det går minst lika bra med andra frön istället för både nyttighet och "krisp" . Det blev supergott!)
Vi diskuterade om vi skulle ha några bönrecept med i Lars-Eriks och min kommande bok, men jag var skeptisk, bönor ingick ju inte alls i min livsstil à la LCHF och Paleo
Servera med valfri dressing, hemmagjord eller köpt, jag älskar t ex "gudomligt kall citronsås" av springflowerlove som du hittar i min kokbok men ibland är det gott med endast olivolja på eller varför inte en vanlig rhode island
Pensla med smält margarin. Finns ju oändligt många varianterav fillimpa och här kommer min. Häll upp i en smord långpanna, ej den som är i ugnen utan den mindrevarianten tror att det är 30X 40 cm. Ställ in i ugnen på 100 grader i 45 minuter. Sen höjer du graderna till 150 och låter formen stå kvar i 45 minuter till. 45 minuter. 45 minuter till
Stavmixa alla ingredienser och grädda som vanligt i ett varmt och smörat våffeljärn. Gjorde bananvåffla för första gången i söndags (gjorde mycket för första gången i söndags, haha) och det blev så gott
Ha upp den på en mjölad arbetsyta och knåda den i några minuter. Lägg kakan på ena halvan av ett bakplåtspapper och kavla en sista gång med en kruskavel
Bröden ska egentligen bakas med ett speciellt chapatimjöl, eller siktat grahamsmjöl, men jag bakar minamed vanligt vetemjöl, för jag tycker att det blir godare
Receptet är svårt att skriva ner då det inte finns nått, allt är med en fingertoppskänsla…. Lägg till sist i kålen och lite av buljongen och blanda runt allt
Flädersaft är en avminafavoriter, väldigt gott och läskande. Flädersaft med jordgubbar. I år har jag gjort två olika varianterav flädersaft som jag blev inspirerad av här
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.