1 MazarinformarSmörj
ovala mazarinformar av metall eller aluminiumfolieformar väl.
1 Arbeta
samman ingredienserna till degen med maskin eller på arbetsbänken. Lägg degen inlindad i plastfolie i kylen någon timma.
1 Undertiden
görs fyllningen. Riv mandelmassan ner i en skål. Tillsätt rumstempererat smör och rör smidigt. Blanda i äggen, ett i taget under omrörning. Vänd i mjölet blandat med bakpulvret och rör till sist ner hallonen.
1 Kavla
ut degen och klä formarna. Fördela fyllningen i formarna. Grädda mazarinerna på galler i nedre delen av ugnen i 200 grader, ca 15 min. Låt dem svalna något i formarna innan de stjälps upp. Låt dem kallna på galler.
1 Gör
glasyren och bred den över mandelfyllningen.
Ställ fram smör och ägg så att det blir rumsvarmt, annars är det lätt att fyllningen skär sig. Om det ändå händer kan man värma blandningen lite, gärna i mikron, och därefter fortsätta röra
Tillsätt socker, kakao, salt och vaniljsocker. Vill ni också smaka, här kommer receptet. Rör ner ägg och sist vetemjöl och blanda tills du har en slät smet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.