14 matjesillsfiléer,
hela och avrunna 800 g potatis, kokt och kall 1 knippe rädisor 4 ägg, hårdkokta 0,5 gurka 1,5 dl gräslök, hackad 1,5 dl dill, hackad 75 g smör 1,5 dl gräddfil gott knäckebröd till serveringSkär matjessillen i bitar på snedden. Skiva potatisen och rädisorna. Hacka äggen och gurkan. Bryn smöret tills det är gyllenbrunt och doftar nötigt, låt svalna något. Fördela potatisen på ett stort fat. Toppa med sill, rädisor, ägg, gurka och hackade örter. Spritsa ut gräddfilen i små klickar (eller bara klicka ut med sked). Avsluta med att ringla över brynt smör. Servera tillsammans med knäckebröd.
Smält smör och pepparrot Av. Margareta Persson SKRIV UT RECEPTET. 4 portioner Ingredienser 700 g Fakse eller annan fast potatis 250 g rimmad lax (rökt eller gravad) 3 msk lök 2 msk smör 2 st ägg 2½ dl matlagningsgrädde eller mjölk 1 krm vitpeppar 1 dl finklippt dill Till servering
I med mjöl och vispa ihop smör och mjöl. smör. Tillräckligt vårlik (med räkor och mild fisk) om du bor i en del av landet där vintern håller på att förlora greppet mot ljuset och solens värme
Blanda ihop samtliga ingredienser och smaka av med nymalen vitpeppar samt lite cayennepeppar. Blanda ihop alla grönsakerna och krydda med salt och peppar samt lite olivolja och vinäger
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.