Ingredienser tillmarinaden. Då är det bra att ha en god marinad på lager. I med köttet. Denna marinad är supergod och med det som blir över gör man en bbq-sås
Att göra hemmagjord marinadtill grillat kött är jätteenkelt och tar bara några minuter, dessutom slipper du alla onödiga tillsatser som det ofta finns i färdigköpta grillmarinader
Blanda ihop alla ingredienser tillmarinaden och lägg i köttet. Vi invigde faktiskt grillsäsongen redan för några dagar sedan, men då var vädret mindre smickrade än vad som är idag men det smakade definitivt mums med grillat och denna marinad var den jag använde till fläskfilén då
0,5 dl olivolja 0,5 dl äkta soja 1 tsk grillkrydda eller 0,5 tsk salt och 0,25 tsk malen svartpeppar eller 0,5 tsk chilipeppar och 1 krm svartpeppar och ev
Jätte bekväm att blanda marinaden och köttet i plastpåse. Det annnat receptet av ugn bakade revbensspjäll var också bra, men om du vill ha en mer intensiv smak och arom, får du koka den marinaden
Den här mängden chimichurri räckte till att marinera fyra fläskkotletter i - plus att det blev lite över i en skål för den som ville hälla lite sås över sitt kött när vi hade grillknytis i lördags
Vi brukar sen hälla köttet precis innan grillning i en durk slag så överflödig marinad får rinna igenom och då blir även både grillen lite finare och köttet inte bränner sig
En god vän frågade om jag alltid gör egen marinadtill det kött som jag grillar. Marinaden som jag gjorde till kycklingspetten i veckan är en traditionell och enkel marinad
Eftersom man inte behöver försteka köttet något, såsen tillagas samtidigt som köttet och allt går att förbereda så är det en perfekt bjudrätt när man är många
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.