Om man nu inte skulle orka göra marängtårtan som jag tipsade om igår så kan man faktiskt fuska sig till en väldigt god marängtårta genom att köpa färdiga marängbottnar som man fyller med lemoncurd
Anki fick en idé om att baka maränger, något som aldrig lyckats tidigare pga vår gamla dåliga ugn, sen täcka marängerna med grädde, jordgubbaroch sån där kolasås som vi läst om i flera andra bloggar
½ l jordgubbar. Hacka chokladen fint och lägg den i en bunke. Lägg på den andra marängbottnen och fördela resten av hallongrädden i ett jämnt lager ovanpå
Blanda med socker och vänd ner jordgubbarna, limeoch socker. Häll i mascarponen över digestivekexen toppa medjordgubbarna + lite krossade digestive kex
Bred ut marängen på plåt täckt med bakplåtspapper. Grädda i 140 grader i 1 timme och 45. 1 burk med kondenserad mjölk, jag köpte färdigkokt, annars får man koka själv. 2 liter jordgubbar (lägg även jordgubbar emellan dulce de leche och grädden). riven mörk choklad och florsocker ovanpå 4 ekologiska äggvitor. 1 timme och. 1 burk med. 2 liter jordgubbar
Servera med äppelcidersorbet och ett glas kall Punsch till. Snoppa och dela jordgubbarna till kvartar. Pressa över saften från en limeoch drag några varv på pepparkvarnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.