I helgen har Hanni som är vegan varit här hemma och vi testade att baka en veganska marängtårta. Vi fyllde den med sojagrädde med mosade hallon och mald vaniljstång och en massa frukt
Dekorera med skivad banan, riven apelsinchoklad och ev. Mosa persikohalvorna och blanda med 1/4 av grädden. Mosa en banan och blanda med 1/4 av grädden
Börja med botten. Bred ut marsánsåsen på botten, lägg hallonen över (krama ut dem så de inte är för blöta) och vispa sedan grädden tillsammans med hackad daim och bred ut det över hallonen
Om man nu inte skulle orka göra marängtårtan som jag tipsade om igår så kan man faktiskt fuska sig till en väldigt god marängtårta genom att köpa färdiga marängbottnar som man fyller med lemoncurd
En klassisk tårta med maräng, smörkräm och choklad som ursprungligen kommer från Ukraina. När marängbotten är klar och svalnat, skär försiktigt med kniv i mitten så du får två bottnar
Lägg rulltårtan på fat och dekorera med bär och citronmeliss eller mynta. Smöra ett bakplåtspapper, lägg det i en långpanna med måtten 30x40 cm och strö över kokos
Lägg på tårtlocket och bred på grädde och toppa med resten av mandarinerna. -) Därför blev det en marängtårta, typ en Budapest som är en av mina favoriter
Vi drar husvagnen till Boden tillsammans med svärmor och svärfar. Elin som är en av föräldrarna på vårt föräldrakooperativ Bulleribock, skrev på fejjan inför tårtfrossan om hur hon misslyckats med tårtan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.