Vi bor nära skogen, men den är full med löparspår så var osäkra på om det skulle finnas. Men bara ett par meter från spåret hittade vi trattkantareller, många var dock sönderklivna, men det räckte till ett par toasts iaf
Ta trattkantarellerna och släng i en riktigt het stekpanna med en klick smör och salta efter behag. Jag fick ta ut kantarellerna ur ugnen och ha dem i en kastrull på spisen med en termometer i för att försöka hålla värmen något sånär
100 g Karl Johan svamp, färsk eller motsvarande torkad 200 g trattkantareller 5 dl grädde 2 dl mjölk 3% 3 st schalottenlökar 1 msk vitvinsvinäger 1 dl hönsbuljong ½ msk soja salt/peppar smör till stekning Finhacka löken och svetta den i en. 200 g trattkantareller
Många har visst hittat mina tips medtrattkantareller från februari. De är lättgjorda och väldigt läckra med bara fint potatismos, men blir troligen bäst med torkade kantareller
Slå av pastan och blanda ner den i svampen medan den är al dente. Den suger då åt sig av vätskan, späd eventuellt med mer vätska om det blir för stabbigt
Så - sista blogginlägget i MAX blog award och det firas med en helyllesvensk middag i form av helstekt fläskfilé, potatisgratäng (bakad i mikron) och en pepparsås
Det blev räk och tonfiskpaj och sen en bacon och trattkantarellpaj med vanligt botten. Kanske för att jag inte ätit paj på länge, men trattkantareller är ju så otroligt goda
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.