12 äggvitorSätt
ugnen på 175 grader. Riv eller smula sönder mandelmassan (riv ev. i rivjärn eller kör i matmixer) i en bunke och blanda med äggvitorna. Blanda mandelmassan och äggvitan till en jämn massa/deg utan klumpar. Använd handkraft, elvisp eller matberedare. Klicka ut runda kakor ca 5 cm diameter på bakplåtspapper på en plåt. Grädda mandelkakorna i mitten av ugnen i 10 minuter tills de fått fin färg. Ta ut mandelkakorna och låt de svalna. Glasyr (valfritt): Rör ut vatten i sockret. Färga sedan glasyren efter önskemål. Fyll en sprits med glasyren och ringla i tunna ränder över mandelkakorna i valfritt mönster.
Grunddeg. Smula ner jästen i en degskål. Smält matfettet och tillsätt mjölken. Låt det bli fingervarmt. Häll det över jästen och rör om så att den löser sig
250 g mandelmassa. 1100 g mörk choklad, hackad. 1skalet av en apelsin, fint rivet. 11 ägg. 1250 g mandelmassa 100 g mörk choklad, hackad skalet av en apelsin, fint rivet 1 äggRiv mandelmassan, och blanda med ägg och apelsinskal
Om man tycker det är för jobbigt å baka vaniljhjärtan till imorgon. Eller är för snål för å köpa -. tja då kan man slänga ihop några vaniljsnittar istället
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.