Det blev en smulpaj med mandelmjöl, solrosfrön och flagad kokos istället för traditionell smulpaj. Gör smuldegen genom att röra ihop rumsvarmt smör, socker, havregryn och mandelmjöl
Krossa mandlarna i en mandel- eller kaffekvarn. Foto. Tina Fallgren. En paj som passar bra att slänga ihop när man får oväntat besök, av både gäster och ett lördagssötsug
Hacka ihop alla ingredienserna till pajdegen med gaffel. Skala, kärna ur och skiva äpplena tunnt. Blanda äppelbitarna med kanel och sötningsmedel och lägg sedan i en ugnsfast form
Hacka eller mixa mandel tillsammans med hasselnötterna till ett lite grovare mjöl, blanda sedan smöret, "mjölet" (nötterna och profibert), kanelen och sötningen till en sorts smuldeg
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda alla ingredienserna till smulpajen i en bunke. Smöra sedan en pajform. Blanda sedan blåbären och hallonen med lite socker och potatismjöl
- Riv mandelmassa över fyllningen innan smuldegen läggs på. Just nu viner vinden utanför fönstret och regnet smattrar mot rutorna från en deprimerande himmel
Synda sunt med nyttigare paj. Det finns en bakblogg som heter Baka sockerfritt som jag gillar mycket. På den blogg hittade jag världens enklaste sockerfria och mejerifria smulpajdeg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.