Veckans recept blev jag själv bjuden på av goda vänner en Valborgsmässoafton för ett par år sedan. Till den kalla eller ljumna laxen som toppas medräkoroch en parmesan- och citronvinägrett, serveras den kalla basilika- och spenatsåsen, smörslungade sockerärter, en krispig sallad och dillkokt nypotatis
Veckans recept blev jag själv bjuden på av goda vänner en Valborgsmässoafton för ett par år sedan. Till den kalla eller ljumna laxen som toppas medräkoroch en parmesan- och citronvinägrett, serveras den kalla basilika- och spenatsåsen, smörslungade sockerärter, en krispig sallad och dillkokt nypotatis
Den här veckan blev det dock en fiskgratäng medlaxochräkoroch det blev himla gott. Blanda maizena (eller vanligt vetemjöl) med lite av grädden så den löser sig och häll sedan på resten av grädden
Smaka ev av med salt, det beror på hur salta räkorna är. Ett lättgjort, smakrikt smör med rökta räkoroch vitlök förgyller fina fisken, och potatispurén får fin krydda av rucolan
Servera medräkor i såsen enligt bild och dekorera med en basilikakvist. Börja med att skala räkorna. En len timbal på just detta som rundas av med en riktigt god räksås
Lika krispigt som vädret varit är denna färggranna tallrik med ugnsbakad torskrygg, toppadmedräkoroch en syrlig myntamajonnäs som går så bra ihop med mango och granatäpplekärnor
Lägg grönsakerna på en tallrik, fördela laxen över och toppa med pepparrotscremen. Jag valde att krydda laxenmed en algkrydda jag köpte när vi var i Kåseberga, Skåne i somras
Ihop med lite vitlöksbröd är det en fulländad avslutning på en dag ute i friska luften. Medans det puttrar så skär man laxen i hyffsat stora bitar/kuber och skalar räkorna
Tänk på att inte ha en för stor form, grädden skall täcka laxen till minst hälften. Det här receptet kan jag inte ta åt mig äran av, hittade det på favvobloggen Matplatsen (hos Bloggfamiljen)
Ha olivolja i en stekpanna och bryn trianglarna påmedelhög värme. Toppa med lite chilipulver. Lägg blandningen på trianglarna och klicka på lite gräddfil
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.