salt, peppar, lökpulver1. Genomgrilla eller stek kycklingen. Låt svalna och skär sedan till munsbitar.
12. Skiva
gurka, sallad, tomat och lök. Skär fetaost i centimeterstora bitar och skiva mozarellan. Dela serranoskinkan till tunnare remsor. Fördela ut allt på en stor tallrik. Toppa salladen med ett gäng inlagda chilifrukter (välj gärna blandade röda och gröna chilifrukter), svarta oliver och klippt bladpersilja.
13. Rör
ihop vinägretten och vitlökssåsen i två skålar. Ringla ut vinägrett och vitlöksdressing över salladen och servera med grekiskt eller italienskt lantbröd.
1 grillad kyckling (köp eller grilla själv) 65 g rucolasallad 1 gurka, i munsstora bitar 4 tomater, i munsstora bitar 0,5 silverlök, i tunna skivor 2 mozzarellaostar 70 g salami, i tunna skivor (het sort, t ex ventricina) 70 g parmesanost
Skär bort nedersta delen på sparrisarna och hyvla dem på längden med en potatisskalare. Gör kyckling (se separat recept) och krutonger (nedan), eller köp färdigt
700 g kycklingfilé, gärna med skinn. 250 g broccoli, i små buketter och stam i skivor. 1 romansallad. 700 g kycklingfilé, gärna med skinn 2 msk japansk soja 250 g broccoli, i små buketter och stam i skivor 1 romansallad 0,5 gurka 1 bananschalottenlök 0,5 dl jordnötter 1 granatäpple, kärnor uttagna 1 kruka färsk koriander 4 msk rostad lök 1 päron, fast matolja, till stekning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.