Servera med ris. Lägg laxfilén i en ugnsfast form och salta ovanpå. Bred över blandningen på laxen. 4 bitar laxfilé. 14 bitar laxfilé 0,5 tsk salt 50 g smör 0,5 dl ströbröd 2 dl grovhackade cashewnötter 0,5 tsk sambal oelek 1 st vitlöksklyfta 1 st limeSätt ugnen på 220 grader
Servera förslagsvis med pressad potatis och wokgrönsaker. Häromdagen gjorde jag ett laxrecept där jag hämtade inspiration från lite olika recept, resultatet blev jättegott och kan rekommenderas
Nu är det bara till att lägga ihop alla ingredienser (glöm inte laxen som du bara delar i stora bitar) och vända runt lite försiktigt, smaka av med salt och peppar
När laxen är färdig, stryk ut önskad mängd på laxen och servera tillsammans med sallad. Blanda sweet chilisås med tärnad mango och kärnorna från ett granatäpple
Lägg på laxfiléerna och krydda med citronpeppar och salt. Vispa ihop crème fraiche med sweet chili och Knorr sweet chili-pulver, salta lite och smaka av
Låt potatisen gå i ugnen samtidigt med fisken tills laxen är klar. Blanda honung, ingefära, chili och saft från halva limen och pensla fisken med blandningen
Låt morotsbitar, chili och ingefära få fräsa med i någon minut. Skär laxbitarna i mindre bitar. Att laga mat är lite som terapi för mig, jag går liksom igenom vad som nyligen hänt i huvudet och tänker över saker medan jag håller på med händerna
Gnid in det över hela laxen och låt marinera tills du nästan är klar med allt. Fortsätt med bönorna. Det var sommar, och en kvinna stod och grillade lax på en solig takterass barfota
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.