Receptet på muffinsen kommer från den fina bloggen Kaksmulan. Minichokladcupcakes bjuder jag på idag. Receptet på cream cheese frosting kommer från Leila Lindholm
Jag gjorde en väldigt god lasagne igår, till ca 4 portioner gjorde jag som alltid denna. För att lasagnen skulle bli glutenfri använde jag Sempers lasagneplattor och istället för en bechamel så kokade jag upp 3dl grädde när den fått en lite tjockare konsistens så la jag i 2dl grovriven parmesan och lät osten smälta. Sen varvade jag allt som vanligt och avslutade med mer parmesan på toppen, gräddade det hela i ugnen på 225grader i 40 minuter. Jag fick lägga på folie redan efter 10 minuter för att osten inte skulle bli bränd, så ha lite koll i början Sen njut av en väldigt god middag. 10 minuter för att osten inte skulle bli bränd, så ha lite koll i början
Vi köpte dem i en sådan där lite mysbutik som hade mat från världens alla hörn och en disk full med massa inlagda oliver, röror och fetaost som man kunde köpa i "lösvikt"
Och jätteroligt att se mina svärföräldrar som jag aldrig kommer att få träffa. Vi har bara en gammal stenkaka som vi kan spela (det står HS Master´s voice på den)
Forma smeten till två smala långa bitar. Smält chokladen och häll den sedan sakta över kakan. Skär upp i lagom stora bitar innan chokladen har stelnat helt
Jag sparade lite deg när lussekatterna bakades och så fick han två längder. Om du gillar saffran OCH gillar mandelmassa ska du definitivt prova att göra de här saffranslängderna
Mer grönsaker nästa gång. När knölen var klar skar jag upp den i tunna skivor och bestämde mig för att låta den marinera en stund till i en spontant ihopvispad dressing på japansk soja, tunt strimlad chili och vitlök, en liten dutt vardera av sesamolja och fisksås, en hög citronskal och lite saft samt en skvätt lag från min syltade ingefära
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.