Då har denna soppa suttit fint med sitt starka och friska sting. Efter att Vera började förskolan för några veckor sen har jag lagat mycket mat kryddat med ingefära och chili, i ett försök att hålla förkylningarna borta
När vinden viner runt knutarna är det härligt att värma sig med en tallrik varm och len soppa. Fräs dem i en kastrull/gryta tillsammans med olja, timjan, fänkål och vitlöksklyfta
Ingredienser Portioner. 4 2 schalottenlökar 1 vitlöksklyfta 500 g skalad, urkärnad pumpa (gärna butternut) 2 msk smör eller margarin 5 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 1/2 dl matlagningsgrädde salt och peppar 1 citron Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Blomkål och kokosmjölk blir verkligen varmt, lent och mättande. Ungefär som när en del slår sig ner med en kopp rykande varmt te och en filt över axlarna
Späd med vatten och tillsätt buljongtärningarna. Mixa soppan med mixerstav. Rör ner kokosmjölk och smaksätt med sambal oelek, ingefära, salt, peppar, honung och limesaft
Gröp ur pumpaköttet och lägg det i kastrullen tillsammans med citrongräsen. Dela och kärna ur pumporna och lägg dem med snittytan upp på en papprad plåt (skär bort en liten bit av botten så står de stadigare)
Och med egenskaper som len, mjuk och fluffig (utan dess like) glider den liksom ner helt utan anstängning och placerar sig mellan alla kräft-, snaps- och pajlager
Stäng av värmen och mixa slät med en stavmixer eller blender. Rostad pumpasoppamed kokos. Tror det kan vara mitt tredje recept här på pumpasoppa, men det är ju så gott och passar så väl i höstmörkret
Vid den här årstiden är det härligt med pumpa i alla former. Celtic Sea Salt, Glutenfritt, Lunch, Paleo, Pumpasoppa, Recept, Rostad Butternut Pumpa, Soppa, Stenålderskost Tagged With
butternutpumpa, Lotta Lundgren, Om jag var din hemmafru, pumpasoppa, rostad vitlök Förresten så kliar det i fingrarna att bjuda hem folk på middag och starta med denna soppa som förrätt
Bitar av pumpa, potatis, morot och syrliga Discovery-äpplen hamnade i en långpanna med kryddor och olivolja och fick sedan gotta till sig i ugnen en knapp halvtimme medan jag vilade
I höstas bjöd jag er på pumpasoppa flera gånger go´vänner, men det kan inte hjälpas. Soppan är lättgjord med få ingredienser, krämig och mild i smaken, och passar utmärkt till lunch med något gott bröd till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.