När vinden viner runt knutarna är det härligt att värma sig med en tallrik varm och len soppa. Den har en härligt len och söt smak, och passar väldigt bra tillsammans med tex potatis
Ifisashi – Zambiansk jordnötsgryta med grönkål 6 portioner. Bönburgare och Sötpotatisfries med chili och koriander Ifisashi – Zambiansk jordnötsgryta med grönkål 6 portioner
Inlägget Ifisashi- Jordnötsgryta med grönkål dök först upp på ZEINAS KITCHEN. Det var längesen jag skrev här på bloggen om vår kurs Passionsmatlagning i Fryshuset
Ingredienser Portioner. 4 6 dl vatten 1 1/2 dl socker 1/2 tsk stött kardemumma 600 g tunt skivad rabarber 2 msk potatismjöl 1/2 tsk socker att strö över mjölk till servering Lägg till i inköpslistan
ca 600 g kycklingbröstfilé 1 gul lök 3 klyftor vitlök 2 röda chilifrukter (kan uteslutas) 200 g färsk spenat (eller fryst) 400 g krossade tomater 2-3 msk tomatpuré 1,5 dl jordnötssmör, creamy 2 kycklingbuljongtärningar ca 1,5 dl vatten olja, till stekning salt peppar
Eftersom det även fanns en väldigt ensam banan i fruktskålen bestämde jag mig raskt för att jag skulle tussa ihop de båda och se om de fattade tycke för varandra
Denna chokladmousse är fantastiskt smakrik, lagom söt och har en jättefin, len konsistens. Klicka/spritsa upp mousse i glas/serveringsskålar och låt stå i kylen tills det är dags för servering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.