1 Cheesecakesmet600
g Philadelphia 1 förp Kesella 10 % 1 dl strösocker 1 dl maizena 1 vaniljstång (endast fröna) 4 ägg, ekologiska 1 dl vispgrädde 200 g vit chokladSätt ugnen på 175 grader. Rabarberkompott
Koka rabarber och strösockret med den urskrapade vaniljstången (det behövs inget vatten eftersom rabarbern innehåller så mycket vatten). Koka i cirka 20 minuter tills rabarbern är mjuk. Rör om försiktigt. Kexbotten
Mixa digestivekexen till smulor i en mixer. Smält smöret och blanda med kexsmulorna. Tryck ut kexbotten i en springform med löstagbar kant. Låt botten få gå hela vägen upp på kanten. Förgrädda kexbotten i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Ta ut bottnen och sänk temperaturen till 150 grader. Cheesecakesmet
Vispa philadelphiaost, kesella och frön från 1 vaniljstång krämigt. Vispa ner strösocker och maizena. Rör försiktigt ner äggen ett par i taget och rör sist vispgrädden. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda ner den i ostsmeten. Rör ner rabarberkompotten lite slarvigt i smeten och häll den i det förgräddade pajskalet. Grädda cheesecaken i mitten av ugnen i cirka 1 timme. Låt den gärna stå kvar i eftervärmen tills ugnen har svalnat. Kyl cheesecaken och servera kall.
Ingredienser Portioner. 12 bitar 300 g mandelmassa 1 ägg 2 äggvitor Fyllning 4 dl vispgrädde rivet skal och juice av ca 1/2 citron 1 dl florsocker 2 äggulor 4 passionsfrukter Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Laktosfri Visp/Matgrädde 5
Ingredienser Portioner. 8 Deg 150 g smör 3 1/2 dl vetemjöl 1/3 dl vatten Fyllning 50 g smör 1 dl strösocker 2 ägg 100 g mandelmassa rivet skal av 1/2 citron 300 - 400 g späd rabarber Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Mjöl olika sorter 5
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.