Leilas goda rabarbercheesecake
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 1 1 röster

Ingredienser

  • 1 l rabarber, skivad
  • 13 dl strösocker
  • 11 vaniljstång, urskrapad
  • 1400 g digestivekex
  • 1200 g smör
  • 1600 g Philadelphia
  • 11 förp Kesella 10 %
  • 11 dl strösocker
  • 11 dl maizena
  • 11 vaniljstång (endast fröna)
  • 14 ägg, ekologiska
  • 11 dl vispgrädde
  • 1200 g vit choklad
  • 1 Rabarberkompott1 l rabarber, skivad 3 dl strösocker 1 vaniljstång, urskrapad
  • 1 Kexbotten400 g digestivekex 200 g smör
  • 1 Cheesecakesmet600 g Philadelphia 1 förp Kesella 10 % 1 dl strösocker 1 dl maizena 1 vaniljstång (endast fröna) 4 ägg, ekologiska 1 dl vispgrädde 200 g vit chokladSätt ugnen på 175 grader. Rabarberkompott
  • Koka rabarber och strösockret med den urskrapade vaniljstången (det behövs inget vatten eftersom rabarbern innehåller så mycket vatten). Koka i cirka 20 minuter tills rabarbern är mjuk. Rör om försiktigt. Kexbotten
  • Mixa digestivekexen till smulor i en mixer. Smält smöret och blanda med kexsmulorna. Tryck ut kexbotten i en springform med löstagbar kant. Låt botten få gå hela vägen upp på kanten. Förgrädda kexbotten i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Ta ut bottnen och sänk temperaturen till 150 grader. Cheesecakesmet
  • Vispa philadelphiaost, kesella och frön från 1 vaniljstång krämigt. Vispa ner strösocker och maizena. Rör försiktigt ner äggen ett par i taget och rör sist vispgrädden. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda ner den i ostsmeten. Rör ner rabarberkompotten lite slarvigt i smeten och häll den i det förgräddade pajskalet. Grädda cheesecaken i mitten av ugnen i cirka 1 timme. Låt den gärna stå kvar i eftervärmen tills ugnen har svalnat. Kyl cheesecaken och servera kall.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.