Den här gången fick det bli en lättgjord laxpaté. Vi åt den med enbart en sallad och en sås gjord på hälften aioli och hälften lätt creme fraiche och med smaksättning av pressad lime och örtsalt
Skär laxen i mindre bitar och kör den till mos i matberedare eller mal den med en köttkvarn. Ta färsen ur kylskåpet och blanda med matberedarens hjälp i grädden lite i taget
Smörj en bakform med olja eller smör, häll i smeten och ställ i vatten badet. Laxpaté. Sätt på ugnen på 175 grader och fyll en djup ugnsplåt med vatten och placera i mitten av ugnen
När vi blev äldre och började fira julen med bara familjen (utanför Jönköping) och den rätta laxpatén inte gick att få tag på, så provade mamma att göra egen
Okej, jag räknar inte med olivolja, salt och peppar för det är basvaror, men ändå. Jag använde räkor i detta recept, men vill man, kan man lika gärna använda tofu som man steker krispigt och toppar zucchininudlarna med
Kör färsk lax, salt, kajennpeppar och äggvitor till en jämn färs i matberedare monterad med kniv. Blanda ner potatismjöl och grädde medan maskinen arbetar
Även här med kraft, så gärna i maskin. Smaka eventuellt av med salt. Lägg på lock eller täck med folie. 500 g benfri lax (ca 750 g med ben)2 2 st ägg4 4 dl vispgrädde1 1 knippe dill1 1 tsk engelsk senap1. Sätt formen i ett vattenbad, det vill säga ett kärl med hett vatten, och låt alltsammans stå i ugnen i 50 minuter. ca 750 g med ben
Laxpastejerna/Laxpatéerna lyckades jag bättre med. Styrkt av fjolårets lyckade små raggsockor, tänkte jag inför denna jul sticka fyra gigantiska sockor att smycka övre delen av trappan med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.