Jag öppnar kylskåpet, plockar fram de rester jag har, tittar på dem och kompletterar med basvaror jag oftast har hemma – som schalottenlök, vitlök, ingefära, chili, citron eller lime, någon grönsak, soja, sesamolja… I det här fallet bestod resterna av ugnsbakad lax, kokt ris och resten av ärtorna i frysen sedan den crème Ninon ni fick recept på igår
Asiatisk fläskgryta med mex-krydda och färskpotatis uppskattades av såväl barn, vuxna och gäster. Detta recept på fläskytterfilé i kokosmjölk med TexMex-kryddning
Andra möjliga yrken är forskning- och utvecklingsprojekt inom kost, sensorisk bedömning och utveckling av livsmedel, arbete i provkök eller med marknadsföring eller förebyggande hälsovård, utbildning och information/föreläsare
Dra sedan isär köttet med gaffel. Skala gurkan och dela den i två delar, gröp ur den med en sked. Dela upp fyllningen mellan de fyra salladsbladen, se till att du tar salladsblad med bra styrsel
Skölj revenen med kallt vatten och torka dem. Gnid in dem med grekisk kryddblandning och lite salt. Smaka av med lite salt och peppar om du tycker det behövs
Här används äkta (osaltat) smör i matlagningen samt olika örter som kryddning, annars äts det inte lika friskt om det inte smakar gott, en regel är väl smakar det bra i din mun, smakar det bra i ditt barns (om än man får va försiktigare med kryddningen)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.