Laxburgare med avokadoyogurt och sweet potato fries
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600 g laxfilé
  • 10,5 gul lök
  • 12 msk hackad mynta
  • 12 msk hackad persilja
  • 11 ägg
  • 11 tsk salt
  • 11 krm nymald svartpeppar
  • 12 avokado
  • 11,5 msk pressad lime
  • 11 dl turkisk yoghurt
  • 11 röd chilifrukt
  • 13 msk hackad rödlök
  • 11 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 flingsalt
  • 1 sötpotatis
  • 1 sesamfrön
  • 1 Laxburgare:600 g laxfilé 0,5 gul lök 2 msk hackad mynta 2 msk hackad persilja 1 ägg 1 tsk salt 1 krm nymald svartpeppar
  • 1 Avokadoyoghurt:2 avokado 1,5 msk pressad lime 1 dl turkisk yoghurt 1 röd chilifrukt 3 msk hackad rödlök 1 vitlöksklyfta, pressad flingsalt
  • 1 Sweet potato fries: sötpotatis sesamfrön flingsaltLaxburgare
  • Skär laxköttet i mindre bitar. Lägg lax, lök och örter i matberedaren. Mixa snabbt ihop till ett "grovt hack". Tillsätt ägg, salt och peppar och blanda ihop till en smet. Forma färsen till fyra burgare. Stek burgarna på bägge sidor. Avokadoyoghurt
  • Mosa avokadoköttet med limesaft och yoghurt. Kärna ur och hacka chilifrukten. Blanda i resten av ingredienserna och smaka av med salt. Sweet potato fries
  • Skär upp sötpotatisen i skivor och lägg i kallt vatten i 40 minuter. Lägg sedan i potatismjöl för att få ur fukten. Ha på flingsalt och sesamfrön och ställ i ugnen 20-25 minuter.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.