1800 g
laxfilé 5 dl vispgrädde 3 dl crème fraiche 1 dl färsk dill, hackad 0,5 purjolök 1 citron (justera syra efter smak) 1 fiskbuljongtärning 1 tsk dijonsenap salt peppar
1 Risonipilaff500
g risoni 15 g smör 1 msk olja (neutral- eller olivolja funkar bra) 1 grönsaksbuljongtärning 5 dl kokhett vatten saltSätt ugnen på 200 grader. Tvätta och strimla purjolöken. Lägg purjolöken i botten av en ugnsform. Skär laxen i portionsbitar, ta bort skinnet. Lägg laxbitarna över purjolöken. Blanda crème fraiche, grädde, dill, senap, finrivet skal och saft från citronen samt smulad buljongtärning i en skål. Blanda såsen väl och smaka av med salt och peppar. Häll försiktigt såsen i ugnsformen. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Hetta upp smör och olja i en gryta. Stek risoni under omrörning tills den får lite färg. Tillsätt smulad buljongtärning och stek lite till. Krydda med salt och peppar. Häll över kokhett vatten, blanda och täck sedan grytan med ett lock. Sänk värmen och tillaga på medelvärme tills risonin mjuknar, ca 15 minuter. Fluffa till risonin med en gaffel, låt svalna utan lock och servera till laxen.
Servera laxen tillsammans med pressad potatis och garnera med dill. Glöm inte att matsortera rester från grönsakerna och citron samt apelsin för en mer hållbar matlagning, och njut av din krämiga laxrätt
Smält en stor klick smör i pannan och ha ner laxfiléerna. Skär bort skinnet från laxen om den har det. Blanda grädde med maizena och chipotlepasta och ha ner i pannan
4 2 msk riven ingefära 1 lime 600 g torskfilé 1 vitlöksklyfta 1 msk rapsolja 1 msk röd currypasta 500 g djupfrysta wokgrönsaker 1 burk lätt kokosmjölk (à 400 ml) 1 grönsaksbuljongtärning salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
1500 g räkor med skal. 1Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 500 g torskfilé 500 g räkor med skal 1 tsk salt 2 vitlöksklyftor 1 msk Arla® Svenskt Smör 2 tsk orientalisk curry 2 msk tomatpuré 2½ dl Kelda® matlagningsgrädde 2 dl Arla Köket® riven ost gratäng 750 g potatis 225 g frysta ärter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.