Gulasch. Bryn bitarna i smör och olja i en stor gryta. Hacka lök och vitlök. Tillsätt paprikapulver, tomatpuré, mjöl, vatten, buljongtärning och kumminfrön
Plocka loss bladen från resterande mängd brysselkål. Allra godast blir den om brysselkålen får ligga och marinera, eller kanska snarare suga i sig, dressingen i ett par timmar innan den ska ätas
En förrätt som passar strålande bra tillsammans med ett glasLasMorasChardonnay. I väntan på grillen kan man gärna njuta av ett glass kallt, vitt vin och plocka i sig munsbitar av goda smårätter
Nu när jag inte äter så mycket mjölkprodukter längre var jag i stort behov av att hitta något mättande och bra att äta till frukost och jag har tidigare testat just chiapudding men inte riktigt fått till det
Så har halva köket påbörjat sin semester, det är Anki tillhör ledighetskommittén frånoch med i dag medan Håkan jobbar på fram till i morgon, torsdag, för att sedan gör sin fru sällskap
Inte helt vanligt i den här familjen då storebror som har gått på förskolan sedan han var ett och ett halvt och snart fyller fem enbart varit hemma två dagar sedan han började
Jag använde mig av glassformar i silikon som jag har köp från Panduro och för att piffa upp glassarna testade jag att sätta mina fina teskedar som glasspinnaroch det blev ju hur bra som helst
Blanda mjöl, havregryn bakpulver, socker och salt i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda ner det. Blanda ner havredryck eller mjölk och rör ihop till en deg, sluta när du kan kan forma till en deg
Storebror plockade blommor till mig både på vägen till och hem från förskolan. När lillebror sov middag passade jag på att göra färdigt mina ekologiska och sockerfria smoothieglassar som jag påbörjade härom dagen när vi fick smoothie över
Receptet på pizzadeg och tomatsås är hämtat från den fina bloggen Remsans bistro, som i sin tur har hämtat receptet från Pain de Martin (surdegsbrödens okrönte mästare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.