Placera kantareller, potatis och lök på en tallrik. Fisk och svamp kan vara en gudomlig kombination. Nedan recept är hämtat från Gourmet och kocken Klas Lindberg
1 kg gösfilé [200 gr Gös per person] 25 g smör 400 g sockerärtor / person 400 g kantareller/ person salt peppar. 1 l fiskfond 3 dl torrt vitt vin 3 dl vispgrädde 50 g smör 2 gula lökar, skivade 5 champinjoner, skivade 1 kvist timjan några persilje stjälkar 3 msk beurre manié (1 del mjukt smör och 1 del vetemjöl hoprört till en pasta) salt peppar citron (några stänk)
Jag fick en påse med några fina fiskar och en stor påse kantareller, det är verkligen guld värt. Jag har sån tur att jag har jägare/fiskare i Familjen, så förråden av röding och öring fylls på lite då och då när det är älgjaktstider
Servera till ett gott potatismos och de andra tillbehören. Pssst lingon-rödlökschutneyn är MITT alldeles egna hoppkok och det hittar ni i inlägget före detta…
Stek bort allt vatten från kantarellerna. Jag serverade med potatisgratängoch sallad. ) Idag har jag lagat oxfilé för första gången i mitt liv och den blev mm mm mmm
Smörstekt lök, kantarelleroch syltlök. Men jag fuskar lite för att spara pengar och har Ferrandiere. Börja med att blanda, trattkantareller, vitlöksklyftor, röd
Det finns mycket goda recept med kantareller här i arkivet som man kan laga (nypotatissallad med kantarelleroch bacon, kantarellsås till kött, pasta i olika varianter, små pajer, till pocherat ägg, på Västerbottenspaj och som toast) men jag vill även tipsa om detta sprillans nya recept på kantarellpizza
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.