I kylskåpet hade jag bara "gamla" potatisar och inte kände jag för att åka till affären och handla så det fick bli kraschad potatis till kolgrillad entrecôte som serverades med gräddstekta färska kantareller också
Det är lätt i att man hamnar i ett ekorrhjul när det gäller vilken sorts potatisrätt man serverar till middagen vare sig det är till vardags eller fest tycker jag
Ta en stor nonstick stekpanna, värm olja på medelhög värme. Tillsätt potatis, lök och vitlök, rör om. 2 msk oliv-eller rapsolja900g små potatis, delas i fjärdedelar1 msk finhackad gul lök6 vitlöksklyftor, hackade1 tsk torkad timjan1 tsk torkad rosmarin1/8 tsk riven muskotnöt½ dl balsamvinäger3/4 tsk salt1/4 tsk pepparGör så här. Koka och rör om 2-3 minuter eller tills potatisen är lite bryntLägg över på en braspanna. Grädda i 200 grader i 25-30 minuter eller tills potatisen är gyllene. Grädda 5-8 minuter till eller tills potatisen är mjuka. 900g små potatis
Ta en stor non-stick stekpanna, värm olja på medelhög värme. Tillsätt potatis, lök och vitlök, rör om. Koka och rör om 2-3 minuter eller tills potatisen är lite brynt. Grädda i 200 grader i 25-30 minuter eller tills potatisen är gyllene. Grädda 5-8 minuter till eller tills potatisen är mjuka. 900 g små potatis
När vi är ute och reser i Europa slår det mig att den rostadepotatisen finns med i de flesta sammanhang, som på den megakända restaurangen i Florens serverar de grillat kött med ett par rostadepotatisar och sky Eller i Paris till entrecoten och bearnaisen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.