Hetta upp en stekpanna med olja och fräs grönsakerna i ett par, tre minuter. Blanda färs, pressad vitlök, timjan, smulad fetaost, salt och peppar noga i en bunke
Vin är ju en måltidsdryck, så det behövdes en kompis till vinet och den kompisen blev lammfärsbiffarmed soltorkade tomater och fetaost som serverades med klyftpotatis smaksatt med rosmarin och en röra på creme fraiche smaksatt med salt och tomatröra (tomater,olivolja och basilika)
Servera tillsammans med stekt strimlad vitkål eller nykokt broccoli. Ajvar relish är en kryddig grönsaksröra med rötter i Balkan som innehåller paprika och aubergine
Går snabbt att slänga ihop och smakar underbart somrigt, fräscht och medelhavsaktigt. Vi åt bulgur till och en grönsallad med granatäppledressing och ett glas vin
En rätt som vi brukade laga ofta förr men inte gjort på ett tag är de fetaspäckade lammfärsbiffarna, igår var det dock dags igen och de är verkligen grymt goda
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.