Klyfta lök, äpple och dela moroten på mitten och lägg ner i grytan tillsammansmed lagerblad. Gnidin köttet ned kryddorna och lägg sedan ner den i den blötlagda lergrytan
(tog medchili smak). Stick ev i en kött termometer i den tjockaste delen. 1* Lägg grytan i vatten 10-15 minuter. 2* Skala lök potatis skär i klyftor. 3*Lägg potatiseni botten sen lök häll över tomatkrossen smula buljongtärningen över. 4* Gnidi köttet med kryddorna. 5* Lägg köttet i grytan och lägg på locket. 175 grader ca 2 timmar eller tills termometern visar 80 grader. 6* ta upp steken skär skivor lägg åter i grytan. 7* servera 8 - 10 potatisar. 1 tsk rosmarin. ½ - 1 buljongtärning
Forma till lagom stora biffar, tryck en grop med tummen och lägg dit en bit fetaost baka sedan in den ibiffen och stek i stekpanna så de får fin färg på bägge sidorna
Krydda med de olika kryddorna. Skiva morötter och lök i ganska tjocka skivor, krossa vitlökarna lätt. Lyft lite på grytbitarna så att kryddor och vätskor blandas ordentligtmed köttet
Tillmiddagigår gjorde jag fläskytterfiléilergrytamed en massa goda grönsaker. Vilkenskillnad det gör på att få äta grönsaker eller inte, utan grönsaker blir maten liteenformig men med går det att göra värsta gourmetmiddagen
Gnidin köttet med kryddorna och lägg sedan ner i den blötlagda lergrytan. Klyfta lök, äpple och dela moroten på mitten och lägg ner i grytan tillsammansmed lagerblad
Servera gärna spetten medtzatsiki och grekisk sallad eller som vi gjorde medkrämigpotatissallad. Grekiskakycklingspett är så läckra att slänga upp på grilleni sommar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.