Till den inbakade fläskfilén som vi bjöd på i lördags serverades en gorgonzolasås. Såsen går fort att laga eftersom du bara blanda ihop alla ingredienser och koka ihop såsen
Till varmrätt blev det helstekt fläskytterfilè, rostade grönsaker och potatis samt gorgonzolasås. Gorgonzolasås 4 port1/2 liten gul lök1/2 buljongtärning + 1 dl vatten150 g gorgonzola (jag tog Galbanis Intenso)3 dl gräddesalt o pepparsmör Finhacka löken och fräs på den i en kastrull med smör, ha på lite salt på löken det gör att löken inte bränns. Gorgonzolasås 4 port
Koka portvin med buljongtärning. Rör ner crème fraiche och koka några minuter. Klicka ner gorgonzolaosten i småbitar och värm såsen så att osten smälter
Smaka av med salt och peppar. Lägg den i en ugnsform med skarven nedåt. Pensla med ägg eller vatten. Servera köttet med såsen och ris, klyftpotatis eller potatisgratäng
Vår lördagsmiddag denna vecka blev en pastasås med gorgonzolaost. Rör ihop såsen med pastan. Jag dekorerade med två bitar stekt bacon och lite färsk timjan
Häll av vattnet från pastan och blanda ner den i såsen, sväng runt och toppa med hackade valnötter. 1400 g fläskfilé 1 gul lök 1 päron 6 dl pasta penne eller liknande rörpasta svartpeppar och salt 3 dl grädde 100 g gorgonzola 1 dl skalade valnötter olja, att steka iBörja med att strimla ner fläskfilén i centimetertjocka skivor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.