Som rivna morötter eller nåt. Hur många bröd har jag bakat i mitt liv. grovt rågmjölhavregryngrahamsmjölvetemjöl (med extra protein - inte så mycket av detta
Låt brödet vila i formen i 10 minuter innan det stjälps upp. Blanda havregryn, grahamsmjöl, rågmjöl, vetekross, vetemjöl, salt, bakpulver, bikarbonat, nötter, tranbär och russin i en skål
Till ett stort brödeller två lite mindre. Strö ut lite mjöl, sesamfrön och solrosfrön på bakbordet, tippa ut degen och forma den till en eller två limpor
Här kommer det lovade receptet på det underbara brödet jag fick till häromdagen. Frukt & Nöt. Brödet är gott som det är ellermed något mer 'smaklöst' pålägg & får dig att kanske springa på toaletten mer än 1 gång per dag som mamma uttryckte det, haha
Ta upp dem med en hålslev och låt dem rinna av hastigt på hushållspapper. Lägg försiktigt ner en bit brödeller deg från anisbröden för att kontrollera värmen
Lägg bitarna med snittytan uppåt på en bakpappersklädd plåt eller i bullformar av papper. Pressa ut vätskan ur spenaten och lägg i en skål tillsammans med 1 msk olivolja, salt och peppar och blanda. Kavla ut degen tunt, som till kanelbullar, cirka 40 x 50 cm. Pensla med 2,5 msk olivolja. Jäs bullarna under duk i 30 minuter
Baka ut till tre stora brödellerbröd och bullareller bara bullar. Används med fördel som inblandningsmjöl ihop med Rustique Vete och ger då ett luftigare, och mer smakrikt, resultat vid bak av till exempel baguetter ellersurdegsbröd
efter utbakning pensla bullarna/längdernamed ägggula, strö över pärlsockret. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk i ca 30 min. Längden gräddas i nedre delen av ugnen bullarna i mitten av i ugnen i 200 grader i ca 20 min. 150 g smör eller margarin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.