Häll på vinäger, ½ dl vatten och krydda med paprika, oregano, mynta och kanel. Flytta över allt till en gryta och låt koka ihop medan du bryner kalkonen och paprikan, krydda köttet med salt och chili
Gillar du medelhavssmaker så kanske den här kan passa. Bre sedan på med creme fraiche på alla kanter och på toppen av smörgåstårtan så att allt täcks och blir vitt
Det är kul det där med köttfärssås hur alla gör sin version och de smakar aldrig likadant. Blandfärs/nötfärs, kanske med svamp och bas med tomatpuré, krossade tomater eller ketchup
Bryn tillsammans med aubergine, lök och paprika i smöret några minuter. Medelhavskorv 2 port. 300 g korv med hög kötthalt. Vinter vid Medelhavet… Medelhavskorv 2 port. 300 g korv med hög kötthalt
Börja med pajdegen. Klä kanterna med folie och nagga pajbotten. 2 stora ägg / 1,5 dl laktosfri vispgrädde / 1 dl laktosfri mjölk / 2 tsk kryddor från inlagda torkade tomater (i olja). Grädda pajen i ca 35 minuter, servera pajen ljummen gärna med en sallad till. 2 tsk kryddor från inlagda torkade tomater
Före vi âkte iväg gjorde jag en "tömma kylen" sallad med lite asiatisk influenser. Vi har varit i Montpellier under helgen (onsdag - söndag) och idkat solbad och bröllopsfirande
Tänk dig semestersmakerna citron, rosmarin och vitlök. Ta med dem upp till det kalla potatislandet i norr, men ta svängen förbi Ica-affären och handla fläskytterfilé och lite rotsaker
Den bästa kombinationen av smaker åt jag på lördagen - jordnötter och mango. Så imorse inspirerades jag av denna smakkombo, och gjorde en frukostvariant med samma grund - helt glutenfri och vegansk, utan tillsatt socker eller grädde
Lägg den på en bakplåt med bakplåtspapper. Äntligen har jag lyckats baka ett bröd som ska bredda hans repertoar av smörgåsätande – och så är jag tacksam över att slippa det vanliga brödet från Konsum och Ica för några dagar framåt
Det är en inläggning med mycket och många smaker som alla passar riktigt fint tillsammans. Vi fick ju en receptskatt efter Ankis mor med otroligt många sillrecept, böcker där alla varianter hon gjorde genom åren finns antecknade, om de var goda eller mindre goda, hur mycket som hade gjorts och så vidare
Hjort, kantareller och trumpetsvamp i en härlig kombination, kryddad med både enbär och rosépeppar. Helt enkelt en suverän höstgryta att njuta av i höstmörkret, tillsammans med ett gott rödvin så är fredagsmiddagen fixad
I helgen har det inte blivit så mycket julbak direkt, igår söndag så var det kalas hos min mamma så då slapp vi ju förstås laga mat och i lördags så gjorde vi en klassisk husman fast med lite mer medelhavssmaker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.