Salta och peppra och pensla med soja. Servera med ris eller blomkålsris. Koka upp grädde med fond, tomatpuré, ev chilisauce, curry, cayennepeppar och smaka av såsen
Ringla över olja krydda med salt, peppar och rosmarin. Måndag och kyckling blev det till middag, riktigt gott och enkelt också då det sköter sig själv i ugnen
Blanda gulor, senap, vinäger och salt med stavmixern i en smal, hög bunke. Aioli med mycket smak av vitlök använder jag ofta till grillat, skaldjur, fisk, ägg, avocado eller till en sallad
Låt den fräsa på medelvärme någon minut eller två innan vitkålenoch fänkålen tillsätts. Jag äter gärna stekt vitkål som den är tillsammans med en skiva bröd
Förra veckan köpte jag skinkstek för att vi skulle göra skinksnitzel och då passade jag på att köpa två stycken, så den här veckan blev det något helt annat med skinkstek
Eller inte hela rätten, utan den sotade vitkålen. Detsamma med salt och peppar. På föreläsningen med Paul Svensson i förra veckan, var det här en av rätterna han lät oss smaka på
Med inspiration av det Turkiska kökets kryddsättningar slängs den här maträtten ihop snabbt, otroligt gott med Dillyoughurtsåsen till och här kan man välja annat tillbehör om man vill, vi valde pommes frites men det funkar även med ugnstekt potatis, ris eller bulgur eller nåt annat man tycker är gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.