11 ask
färska kastanjechampinjoner eller champinjoner (250 g)
1 cirka
75 g smör till pannan + grytan
12 dl
vispgrädde
11 dl
vatten
13 –4
kvistar oregano
1 salt
och nymalen svartpeppar
11 förpackning
fetaost (150 g)
1
grönsallad
1 potatis
eller risSå här gör du 40 minuter Dela varje kycklinginnerfilé eller lårfilé i 2 bitar. Skala och grovhacka löken. Skala och finhacka vitlöken. Skär baconskivorna i bitar, cirka 1 centimeter breda. Ansa och dela svampen. Hetta upp en rejäl klick smör i en gryta. Fräs gul lök och bacon på inte alltför hög värme och utan att den gula löken bryns. Tillsätt ytterligare en klick smör och lägg i svampen och vitlöken. Rör om och stek i 3–4 minuter. Hetta upp nytt smör i en stekpanna. Bryn kycklingen runtom. Lägg över till grytan. Tillsätt grädde, vatten och oregano. Låt grytan puttra i 7–8 minuter eller tills kycklingen är klar. Smaka av med salt och peppar. Smula över fetaosten. Garnera grytan med några kvistar oregano och servera med en grönsallad, ris eller potatis. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 321
Smaka av med salt och peppar. Man kan tillsätta lite vad man har hemma och det mesta blir gott. Känns ovanligt att jag tycker det är skönt med måndag, oftast är inte måndag någon favoritdag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.