visst är det något alldeles extra speciellt med just fredagar. Fredag innebär ju dessutom att snart har ännu en vecka gått, och just nu närmar vi oss andra advent med andra ord
Bryn i stekpanna med smör så de får fin färg. Jag ska ge er ett gott recept på en enkel men så vansinnigt god kycklinggryta som passar utmärkt både till vardags som helg
4 1 hel kyckling (à 1 kg) ca 1 1/2 l vatten 1 morot 1/2 purjolök 1 gul lök 1 bit rotselleri 2 lagerblad 3 persiljestjälkar 5 vitpepparkorn 1 msk salt Currysås 1 msk curry 4 dl buljong från kycklingkoket 1 dl grädde 2 msk vetemjöl 2 msk smör 1 krm salt 1 krm vitpeppar Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
1RedningBörja med att steka upp lök tills den får en gyllene färg. 1Avsluta med den skivade paprikan och koka vidare i 10 minuter på svag värme. 1Servera med ett gott ris, basmati eller jasminris rekommenderas till denna rätt
Ingredienser Portioner. 4 250 g risnudlar 2 kycklingbuljongtärningar 1 vitlöksklyfta 1/2 påse salladslök (à 125 g) 2 morötter 1 röd paprika 4 kycklingfiléer 1 msk olja salt och peppar 4 ägg 1 lime 1 msk sweet chili 2 1/2 msk japansk soja 1 dl vatten Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.