I söndags var det dags för matlådefix igen och den här gången blev det en krämig kycklinggratäng. Alltid lika smidigt med gratänger, gör sig bra i matlådan också
Synd, för personligen hade jag kunnat sitta där på en filt på gräsmattan i den ljumma kvällssolen hela kvällen, det är ju precis sånt där som jag gillar mest med sommaren
Det är något speciellt med kombinationen av fetaost och soltorkade tomater som gifter sig så bra. Det här receptet är bara på ett ungefär, precis som med alla recept jag lägger upp här i bloggen så går det jättebra att justera ingredienserna utifrån det som finns hemma och vad ni gillar
Blanda med ajvar relish, minifraiche och ingefära. Täck med kycklingröran och strö över osten. Strimla kycklingfiléerna och stek dem i en stekpanna med matfett, ca 3 minuter
Blanda mjölet med lite kallt vatten och rör ner i såsen. Smaka av med salt och peppar. Servera kycklingen med ugnsstekt klyftpotatis, sallad, tomat, gurka och majschips
Igår fixade och donade vi med våra små gröna vänner i odlingslådorna ute. Efter allt påtande i jorden kalasade vi på krämigaste kycklingratängen med smak av dragon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.